Appelation d’origine contrôlée

Sauternes


 

De regio Sauternes ligt aan de linkeroever van de Garonne, in het zuidelijke Gravesgebied in de Bordeaux. Het kent een zeeklimaat. Sauternes is een van de weinige regio’s waar edele rotting frequent kan voorkomen, wegens de mist die van ’s avonds laat tot ’s morgens vroeg over de wijngaarden hangt, gevolgd door een stralende zon. Sauternes staan bekend voor hun prijzig prestige. Wie goed zoekt, vindt er schitterende pareltjes die echt niet duur zijn.

thumb_IMG_0249_1024.jpg

 

Chateau Coutet


 

Dit wijndomein straalt grote klasse uit. Het is gelegen in Sauternes op de plaats waar vroeger de paardenstallen waren van Chateau d’Yquem. Een fantastische buurman, met onbetaalbare wijnen, maar de wijn bij Coutet is even lekker ! De familie Baly leidt dit wijndomein en de distributie verloopt normaal exclusief via les Domaines Baron de Rothschild. Wij konden toch hun Chartreuse de Coutet van 2013 op de kop tikken. Een ongelofelijk buitenkans waar onze klanten heel gelukkig mee zijn.

 
thumb_IMG_0237_1024.jpg
Pouderoux_sfeerbeeld.jpg
 
 

Wijnen

Overzicht wijnen Chateau Coutet

 

Chateau Nairac


 

Chateau Nairac is één van de domeinen uit de Sauternes die het meeste zorg besteedt aan de manuele druivenpluk. Er wordt zeer omzichtig te werk gegaan om enkel de beste druiven met botrytis te plukken voor de Sauternes. Nicole Tari is eigenaar van dit domein en deze oude kranige dame beschikt over een ongelofelijke wilskracht en charme die dit domein zo speciaal maakt. Onze coup de coeur gaat naar dit domein. We proefden er de Esquisse van 2005 met een bord rijpe cavaillon meloen met snippers munt, heerlijk!

 
thumb_IMG_1813_1024.jpg
Sauternes_Nairac_MmeNicoleTari.jpeg
 
 

Wijnen

Overzicht wijnen Chateau Nairac