Appelation d’origine contrôlée

Elzas


 

De Elzas is een wijngebied in het oosten van Frankrijk dat zich uitstrekt van Straatsburg tot Mulhouse. De Vogezen beschermen de regio tegen invloeden van de oceaan. De wijngaarden profiteren van dit semi-continentaal, zonnig en droog klimaat. Ze liggen op de hellingen van de Vogezen. De druiven kunnen hier langzaam en gedurende een lange periode rijpen. Dat proef je in je glas.

thumb_IMG_3494_1024.jpg

 

Domaine
Gueth


 

Muriel Gueth is een een gepassioneerd wijnbouwster die de stiel van haar ouders Jean-Claude en Bernadette heeft geleerd. Het domein beslaat 8 hectares, de wijngaard is 60 jaar oud en de druiven worden manueel geplukt. Guide Hachette beloont de wijnen vaak met een coup de coeur en wijst meerdere sterren toe.

 
Elzas_Gueth_Sfeerbeeld1.jpeg
Gueth_Sfeerbeeld.jpg
 
 

Wijnen

Overzicht wijnen Domaine Gueth

 

Maison Zoeller


 

Maison Zoeller bestaat al meer dan vierhonderd jaar, getuige hiervan de druivenpers uit de 17deeeuw die als een mooie herinnering bij de Christèle en Mathieu bewonderd kan worden. Het domein beslaat 11,5 hectares en bevindt zich in Wolxheim. Het bedrijf doet aan biodynamische druiventeelt. De druivenpluk is volledig manueel. Het is een klein familiebedrijf dat er prat op gaat het volledig productieproces zelf in handen te hebben en te houden.

 
Elzas_Zoeller_Sfeerbeeld.png
Elzas_Zoeller_Sfeerbeeld2.jpeg
 
 

Wijnen

Overzicht wijnen Maison Zoeller