Appelation d’origine contrôlée

Maury


 

Maury ligt in de Roussillon in Zuid-Frankrijk. Het is er warm, droog en mediterraans. Maury ligt in het noordwesten van Perpignan, het heuvelachtige hinterland van de vallei Agly waar de invloed van de Middellandse Zee wordt getemperd en de westenwind van de Atlantische Oceaan verkoeling brengt. Om de druiven te beschermen tegen de verschroeing van de zon, worden de wijnstokken niet gesnoeid en blijven de druiven in de schaduw rijpen. Maury is een Appellation d’ Origine Protégée van ‘vin doux naturel’.

Maury sfeerbeeld.jpg

 

Domaine
Pouderoux


 

Domein Pouderoux is een familiaal domein dat al vijf generaties bestaat. Momenteel is de leiding in handen van Robert en Catherine Pouderoux. Alle wijngaarden liggen in het dorp Maury in de regio Roussillon. Er wordt geteeld op wijnstokken van 30 tot 50 jaar oud aan de voet van de oostelijke Pyrénéen. De bijzondere rode en witte wijnen worden gemaakt met zorg voor het terroir en de natuur. Het domein is gecertifieerd in biologische landbouw en valt vaak in de prijzen.

 
Maury_sfeerbeeld2.jpg
 
 

Wijnen

Overzicht wijnen Domaine Pouderoux

 

Les Vignerons
de Maury


 

De coöperatie La Cave des Vignerons de Maury vertegenwoordigt een erfgoed van meer dan 100 jaar geschiedenis, sinds haar oprichting in 1910. De teelt en pluk is grotendeels manueel, het landschap is bergachtig en het werk is hard labeur. Het steile wijngebied strekt zich uit over een oppervlakte van 900 hectare tot in de uithoeken van de Agly vallei, aan de voet van het Katharen kasteel van Quéribus, op 30 km van Perpignan. De diversiteit van het dit grote wijngebied komt tot uiting in de vinificatie. De variatie van bodems, hoogten en oriëntaties resulteert in een breed gamma aan wijnen.

 
Maury_Vignerons_sfeerbeeld.jpg
 
 

Wijnen

Overzicht wijnen Les Vignerons de Maury

 

Clos des Vins
d’Amour


 

De passie voor het goddelijke druivensap bracht Christine en Nicolas Dornier samen met Laurence en Christophe Dornier. Samen richtten ze Clos des Vins d’Amour op. Het domein strekt zich uit over 25 hectare en is gesitueerd in het hart van de appellation Maury, op 30 km van Perpignan. In dit deel van Roussillon brengt de leistenen bodem mineraliteit in de wijn. De cépages witte, grijze en zwarte grenache en carignan worden er geassembleerd met Syrah en Mourvèdre.

 
Maury sfeerbeeld.jpg
 
 

Wijnen

Overzicht wijnen Domaine Clos des Vins d’Amour