Appelation d’origine contrôlée

Gaillac


 

Gaillac, in het zuidwesten van Frankrijk, is een van de oudste wijngebieden van het land. De wijngaarden van Gaillac strekken zich uit langs de oevers van de Tarn. Door de lange wijnbouwtradities en de verschillen in bodemgesteldheid worden in Gaillac vele, heel typische druivensoorten gebruikt, ook voor het maken van dessertwijnen met een heel eigen stijl en smaak. Stuk voor stuk zijn het ontdekkingen.

thumb_IMG_0352_1024.jpg

 

Chateau Palvié


 

Chateau Palvié bevindt zich in Gaillac in de Midi-Pyrénées en wordt geleid door Jérôme Bézios en zijn zoon. Het domein beslaat 32 hectares en werd in 1971 opgericht. Het werkt enkel met de authentieke cépages uit de streek die bij ons minder gekend zijn : Loin de l’Oeil, Mauzac en Muscadelle, met hun typische aroma’s. Het domein is lid van Terra Vitis en verzekert een duurzame landbouw.

 
Gaillac_ChateauPalvie_familie.jpeg
thumb_IMG_0457_1024.jpg
 
 

Wijnen

Overzicht wijnen Chateau Palvié

 

Domaine
Barreau


 

Domaine Barreau bestaat al sedert 1865 en de stiel wordt generatie na generatie doorgegeven. Dit familiedomein beslaat 32 hectare, ligt op de rechterover van de Tarn in de Midi-Pyrénées en is in handen van de broers Sylvain en Jean-Claude. Hun wijnen haalden meermaals mooie medailles, sterren en coup de coeur in Guide Hachette.  

 
thumb_IMG_0480_1024_B.jpg
 
 

Wijnen

Overzicht wijnen Domaine Barreau