Appelation d’origine contrôlée

Rasteau 


 

De regio Rasteau ligt ten noorden van de Vaucluse in Zuid-Frankrijk. Het is één van de kleinste, en minder bekende ‘Appellation d’Origine Contrôlée’. In deze regio worden vooral grenache noir, gris en blanc geteeld. De zon, de droge zomers en het diverse ‘terroir’, zorgen voor de ideale geografische en klimatologische condities om schitterende wijnen te maken met complexe en aromatische smaken en een fijne afdronk. De mistral zorgt bovendien voor gewasbescherming en gezonde wijngaarden. 

rasteau_02.jpg

 

Domaine la Soumade


 

Dit domein is opgericht in 1979 door André Romero. Ondertussen is zijn zoon Frederic viticultuur-oenoloog geworden en heeft hij het bedrijf vervoegd. Het domein beslaat 26 hectares, vooral in de gemeente Rasteau zelf. De pluk gebeurt manueel met 12 tot 16 medewerkers en de triage gebeurt op een tafel in de ‘vendange’ kamer.

 
contact-3.jpg
Edele_rotting.jpeg
 
 

Wijnen

Overzicht wijnen Domaine la Soumade

 

Bressy Masson


 

Dit domein is pure romantiek. Marius Bressy startte met wijnbouw na de 2deWereldoorlog en maakte zijn eerste wijn in 1947. De toekomst leek verzekerd met zijn zoon Emile die de zaak zou verder zetten. Hij overleed echter op jonge leeftijd en liet zijn echtgenote en jonge dochter in shock achter. Op 18-jarige leeftijd startte Marie-France met de wijnbouw en gaf zichzelf 5 jaar om te slagen en het domein van 32 hectare op de kaart te zetten. Haar verloofde Thierry Bressy, een accountant, stapte mee in de business en als waardering stelde de wijnbouwster voor de naam van het domein te veranderen in Domaine Bressy Masson. De Vin Doux Naturel behoort tot de beste uit de regio.

 
domaine_des_bernadins_6.png
 
 

Wijnen

Overzicht wijnen Domaine Bressy Masson