Our Story


 
 

Het begon in Gaillac met ‘Les Secrets Doux’ van Château Palvié, een dessertwijn gerijpt uit voorouderlijke tradities. Wat volgde, is een ontdekkingstocht, op zoek naar nog meer verborgen authentieke parels. Toen Jérôme Bézios ons zijn eerste fles ‘Les Secrets Doux’ 2015 van Château Palvié liet ontdekken, was dit voor ons een openbaring. Deze gouden godendrank blies al onze vooroordelen over dessertwijnen voorgoed weg. We waren in Gaillac, een eeuwenoude wijnstreek in de Midi-Pyrénées, waar wijnbouwers fier zijn blijven vasthouden aan de voorouderlijke tradities. Ze koesteren hun typische druivensoorten, zoals Ondenc en Loin de l’oeil, op zestig

jaar oude wijnstokken. Hun overrijpe botrytis-druiven plukken ze manueel, ze kiezen voor een trage fermentatie op vat. We waren ver weg van de industriële productie van ‘zoete’ wijnen. Terug thuis, trokken we enthousiast naar sommeliers van sterrenrestaurants om onze ontdekking te delen. En ook bij hen vielen de monden open. ‘Les Secrets Doux’ kwam op de kaart. Gesterkt door de geestdriftige reacties en gedreven door onze passie voor dessertwijnen gingen we nieuwsgierig op zoek naar nog meer verborgen authentieke parels, ook in andere regio’s. Het resultaat van ons speurwerk vindt u op deze website. 

 

Duurzaam
Ondernemen


 

Gasthuis 55 steunt de sociale economie en het duurzaam ondernemen. Help ons zorg te dragen voor de natuur en breng je kurken naar een ophaalpunt van Co-Cork.

 
john-murzaku-269690-unsplash.jpg
background-color.jpg

Een eigen cuvée


 

Je droomt van een wijn met je eigen naam? Deze droom wordt werkelijkheid!In Maury en in de Elzas kan je, samen met onze oenologen, een eigen cuvée samenstellen. Een exclusieve Londense club, een sterrenrestaurant, een zakenman, laten hun eigen cuvée samenstellen en schenken die enkel in hun netwerk. Interesse? Contacteer ons en wij zorgen voor de rest.

 
ons-verhaal-cuvée.png