Appelation d’origine contrôlée

Bourgogne


 

De Bourgogne begint honderd kilometer ten zuiden van Parijs en strekt zich uit tot Lyon. De wijngaarden zijn vooral te vinden op de hellingen van de westelijke oever van de Saône.De wijnstreek is beroemd vanwege de grote wijnen die er worden geproduceerd. Door het klimaat worden er weinig dessertwijnen gemaakt. Alleen topwijnbouwers slagen er in om druif, bodem en klimaat te verzoenen in een verbluffende dessertwijn.

Domaine-Marc-Jambon-Et-Fils---Producteur-et-vente-directe-de-vin,-38-impasse-Roche-71960-Pierreclos---Adresse,-Horaire.jpg

 

Domaine
Marc Jambon


 

Gelegen in de AOP Macon-Pierreclos bestaat dit domein al sedert 1750. Het wordt nu gerund door Marc Jambon en zijn zoon Pierre-Antoine. Het domein beslaat 11,5 hectares en er wordt vooral Chardonnay verbouwd, meestal voor droge witte wijn en heel uitzonderlijk en als de weersomstandigheden mee zitten, dessertwijn. Deze wijnen zijn zo exceptioneel in deze regio, reden waarom er slechts beperkt aantal flessen beschikbaar is. In 2003 kon de wijnbouwer ook een dessertwijn maken van rode druiven. Deze is nog exclusiever en alleen bij ons te koop. Guide Hachette heeft dit domein al 22 maal met een ster bekroond en prijst de kwaliteit van de wijnen.

 
thumb_IMG_3393_1024.jpg
thumb_IMG_3392_1024.jpg
 
 

Wijnen

Overzicht wijnen Marc Jambon